Reisinfo

Groepsreizen:

Funwheelers vakantieconcept is gebaseerd op het organiseren van natuurtrips voor mensen die op een avontuurlijke en actieve manier Turkije willen ontdekken. Met eigen terreinwagens en Nederlandse reisbegeleiding zie je behalve de beroemde Lycische kuststrook ook verschillende landschappen in het achterland en maak je kennis met de verschillende levensstijlen, cultuur en mensen. Alle reizen zijn het ideale uitgangspunt voor een ongedwongen, avontuurlijke, betaalbare en verzorgde vakantie.

Het off-roaden is niet de hoofdactiviteit maar wel de smaakmaker op onze natuurtrips en geeft een extra dimensie aan jouw vakantie.

Wij bieden:

 • Zelf ontwikkelde routes en unieke combinatievakanties
 • 4-Talige reisbegeleiding (Nederlands, Turks, Engels en Duits)
 • Originele en verrassende accommodaties
 • Gevarieerd reisprogramma met ruimte voor persoonlijke voorkeuren
 • Eigen vervoer en personeel dus grote flexibiliteit
 • Kleine groepen (max 12 personen)
 • De mogelijkheid voor ‘singles-only’ en ‘non-singles’ groepsreizen
 • Gegarandeerd vertrek bij 2 personen!
 • De mogelijkheid voor privereizen en besloten groepsreizen
 • De mogelijkheid om met ons je eigen avontuurlijke maatwerkvakantie samen te stellen
 • De mogelijkheid voor individuele reizen in onze terreinwagens (incl. reisplanning en voorbereiding)
 • Op alle natuurtrips per Land Rover kinderkorting van 50% van 6-12 jaar en gratis deelname van 0-5 jaar

Op onze reizen streven wij er altijd naar dat al deze hoofdingredienten mooi in balans zijn. We houden het reisprogramma aan maar hebben genoeg ruimte in het programma om ergens langer te genieten als dat gewenst is. Je hebt voldoende tijd en mogelijkheid om de prachtige natuur te ervaren en om te ontspannen. Je bent ook vrij om aan de activiteiten deel te nemen, niks moet veel kan. De outdoor activiteiten zijn zodanig ontworpen dat deze door iedereen die sportief is aangelegd kunnen worden uitgevoerd. Neem geschikt schoeisel mee voor de trekkings, doorgaans op rotsachtige ondergrond.

Onze accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en sluiten perfect aan bij het karakter van de reis, comfortabel, atmosfeervol en verrassend. Geen luxe onpersoonlijke 5-sterren hotels dus maar gastvrije en sfeervolle accommodaties in de natuur. De kamers zijn schoon en hebben altijd airco, eigen toilet en douche behalve in de boomhut. Tijdens je verblijf deel je een kamer/boomhut/bungalow met een reisgenoot. De indeling is op basis van leeftijd en geslacht. Het is mogelijk om, tegen meerprijs,  een 1-persoonskamer te boeken. Voor verblijf in de boomhut dien je geen slaapzak e.d. mee te nemen, in de boomhut staan comfortabele bedden met matras, beddengoed en deken(s).

Omdat alle bagage op de rekken van onze Land rovers worden bepakt, raden we aan om met een zachte reistas of rugzak te reizen, harde koffers tijdens de natuurtrips per Land Rover zijn verboden. Probeer ook ‘licht’ te reizen. Uit ervaring weten we dat ca. 7-10 kg kleding voldoende kan zijn voor een week pionieren. In geval van een 15-daagse reis (bijv. 1 week natuurtrip per Land Rover en de 2e week hotel combi) kan je de eerste nacht een selectie maken en de bagage die je in de eerste week niet nodig hebt in ons kantoor laten. Deze bagage wordt dan naar de accommodatie van je 2e week gebracht.

Alle restaurants die we gedurende onze tours bezoeken zijn door ons geselecteerd en leveren fantastische gerechten, bediening en sfeer. De geroemde Turkse keuken staat bekend om haar brede verscheidenheid aan voorgerechten, vleessoorten, zeevis en vegetarische gerechten. Het ontbijt bestaat doorgaans uit brood, kaas, olijven, tomaat, ei, marmalade/honing, fruit, jus d’orange, koffie en thee. Indien je vegetarier bent kan je dat vooraf aan ons doorgeven. Bij de bereiding van het eten houden we hier dan rekening mee.

Zelfstandig ingestelde mensen met een niewsgierige en avontuurlijke inslag voelen zich vaak aangetrokken tot Funwheelers reizen. Minimum leeftijd voor deelname aan de geprogrammeerde outdooractiviteiten is 6 jaar. Wie zich gezond van geest en lichaam voelt en goed ter been is en kan deelnemen. Belangrijk zijn een positieve instelling, gevoel voor improvisatie en sociaal gevoel. Als je kiest voor een actieve en avontuurlijke vakantie dien je ook voorbereid te zijn op verrassingen en ga je hier op een flexibele manier mee om. Naast gezinnen en stellen schrijven de meeste deelnemers alleen in waardoor onze groepen divers van samenstelling zijn. Doordat we samen op een avontuurlijke manier reizen in kleine groepen vind je gemakkelijk aansluiting.

Bij Funwheelers staat veiligheid voorop. Al onze terreinwagens zijn uitgerust met e.h.b.o.-trommels, brandblussers, professionele kooiconstructies, veiligheidsgordels en CB-radio’s. In geval van calamiteiten kunnen wij binnen maximaal 1 uur rijden op de plaats van hulpverlening zijn.

Dien je zelf af te sluiten. Met een goede reisverzekering geënt op avontuurlijke en outdoor activiteiten hoef je je geen zorgen te maken over de risico’s die het avonturieren en outdoor activiteiten met zich kunnen meebrengen.

Onze reizen kunnen naar keuze met of zonder vlucht geboekt worden.

Op het aanmeldingsformulier geef je dit aan. Een bij ons geboekt vliegticket kost € 460,- waarbij de luchthaventransfers Dalaman-Fethiye-Dalaman dan zijn inbegrepen.

Dit is inclusief luchthavenbelasting en exclusief eventuele extra toeslagen die na boeking door de luchtvaartmaatschappij en/of de Nederlandse- en/of Turkse overheid worden berekend. Wanneer je kiest voor een reis zonder vlucht dan kun je eenvoudig zelf een vlucht boeken bij een reisburo of bijvoorbeeld via een van onderstaande maatschappijen:

Wij kunnen vooraf geen informatie geven over vluchttijden en met welke luchtvaartmaatschappij gevlogen wordt. Je ontvangt deze definitieve vluchtinformatie samen met het vliegticket doorgaans uiterlijk 1 week voor vertrek.

Luchthaven waarop gevlogen wordt is Dalaman. Indien je zelf zorgdraagt voor je vliegticket zijn het vliegticket en de transfers van en naar Dalaman niet in de reissom inbegrepen. De prijs van luchthaventransfers is vanaf (afhankelijk van het aantal personen) € 20,-/€ 30,- pp. per transfer. Transferkosten in geval van aankomst op luchthaven Antalya zijn op aanvraag.

Voor toelating in Turkije dien je te beschikken over een geldig paspoort en toeristenvisum. De kosten van een toeristenvisum zijn niet inbegrepen in de reissom. Een toeristenvisum kost € 15,- te voldoen op het vliegveld van aankomst.

Online via het aanmeldingsformulier op deze website of per e-mail. Nadat je in het aanmeldingsformulier of email hebt laten weten aan welke trip je wilt deelnemen, op welke reisdatum en met hoeveel personen, ontvang je van ons een aanmeldingsbevestiging met een specificatie van de reissom, aanbetalings- en restantbedrag en onze bankgegevens. Als alles klopt kan je de aanmelding omzetten in een definitieve boeking door het aanbetalingsbedrag over te maken aan ons bankrekeningnummer in onze bank in Turkije. Dit gebeurt probleemloos. Na ontvangst van het aanbetalingsbedrag, doorgaans na 2-3 werkdagen, ontvang je een betalingskwitantie en inschrijvingsbewijs. De boeking is nu definitief waarna je de restantbetaling 6 weken voor de reis dient over te maken.

Nog vragen?
Een antwoord op uw vraag niet gevonden op onze website? Wij beantwoorden graag elke vraag die je nog mocht hebben, per e-mail of Whatsapp +90 533 483 55 62

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.